maanantai 30. toukokuuta 2016

Ensimmäinen seminaari


Klubilla on järjestetty tänä keväänä useita seminaareja. Minulla ei ole ollut rohkeutta tai aikaa osallistua aiemmin seminaareihin, mutta onneksi kaikki olosuhteet sattui sopivasti kohdilleen kun Rafael Domingos tuli Ouluun 17.-22.5. pitämään seminaaria.
Seminaari oli aivan mieletön! Osa treeneistä oli bjj:tä ja osa lukkopainia. Onnistuin sovittamaan aikatauluuni 5 bjj treeniä tuolle viikolle. Lukkopainiakin olisi kiva jossain vaiheessa kokeilla, mutta toistaiseksi keskityn puku päällä painimiseen.

Rafin treeneissä käytiin tekniikoita läpi koko ajan uutta lisäten. Ensin aloitettiin vaikka half guardista pakenemisesta. Seuraavaksi siihen lisättiin puolustus ja taas siihen vastaliike. Näin edettiin niin kauan että koreografia oli lopulta todella pitkä, eikä kaikkia hienouksia meinannut millään muistaa. Nyt jos joku kysyisi mitä opin, olisi vaikea muistaa, mutta sparratessa tuntuu että olen ottanut askeleen eteen päin. Rafi kävi henkilökohtaisesti monesti neuvomassa tekniikassa ja sain paljon hyviä neuvoja. Harmillisen hitaasti vain tuntuu tarttuvan nuo opit enää näin vanhalle. Saan olla onnelinen jos viikon intensiivitreenistä jää mieleen ja erityisesti käyttöön pari tekniikaa. Kaikista vaikeinta on muistaa tekniikoiden nimet.

Seminaarille osallistui minun lisäksi Jammu ja Emilia. Oli tosi kiva treenata koko perheellä, vaikka ei me oikeastaan yhdessä ikinä painitakaan. Ollaan kaikki niin eri kokoluokkaa ettei yhteisistä treeneistä oikein kukaan hyödy. 

Kuva: JP Kangas




 Kesäloma lähestyy vauhdilla ja kesälomareissu samoin. Lähdetään koko perheen voimin Jenkkeihin. Sielläkin on ohjelmassa BJJ-treenejä. Sielläkin pääsemme luulatavasti treenaamaan Rafin kanssa. Ennen lomaa on kuitenkin vielä Jyri Mannisen viikonloppuseminaari 11.-12.6. Sinne saamme osallistu Jammun kanssa ilman lapsia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti